Supra Classic Högtalarkabel 2x4mm2 vit, lösmeter

Svensktillverkad högtalarkabel på lösmeter, med 4 mm² tennpläterade kopparledare.

SKU: 215CLASSIC40
Lagerstatus: 100 1M
Leveransstatus: I Lager

55 kr
Varav moms: 11 kr
1M

Beskrivning

Högtalarkabel med grova 4 mm² kopparledare med förtenning

Vitt PVC-hölje ger en diskret installation

Lämplig för större system i instegs/mellanklass

Yttermått: 4.8 x 9.6 mm

Supra´s Classic-serie

Första versionen av Supra´s Classic-serie kom år 1976 och var den första riktiga högtalarkabeln, som vände upp och ned på en hel bransch som hittills ansett att en lampsladd på 0.5 mm2 var tillräcklig.

Idag är Supra Classic högflexibla högtalarkablar med tennpläterade, mångtrådiga kopparledare av renhetsgrad 5N (bättre än 99.999 % ren koppar). Classic-serien täcker HiFi- och hembioanläggningar i instegsnivå upp till mellanklass.

Tennplätering - ett Supra-koncept för renare ljud

Tenn har högre resistans än koppar och skyddar också kopparn från korrosion. Det minskar då strömhoppen från tråd till tråd över illaljudande oxiderade ytor och mer av signalen passerar i den rena kopparn inne i trådarna. Tennlagret minimerar även skineffekten genom att trådarna fungerar som semi-Litz.

Jonstabil isolering

Det spelar ingen roll hur ren koppar som används i tillverkningen av tråden, d.v.s. hur högt OFC-talet än är, så är den inom kort långt ifrån OFC på ytan. Detta beror delvis på syret i luften, men också på att isoleringen avger joner till kopparn, särskilt då ström går genom ledaren. Ett sätt att minska t.ex. en PVC-isolerings påverkan är att öka stabilitetskomponenten i PVC´n och minska avgivningen av klorjoner. Något som Supra har gjort.


Liknande produkter

Även köpta produkter