LEDSON Glowstrip (12-24V) Kristallblå

✔ 100cm lång med blått ljus ✔ Tunn & böjbar med diskret ljus - perfekt inuti bilen! ✔ Avkortningsbar till exakt den längd som du önskar

Artnr: 40100144
Lagerstatus: I lager
Leveransstatus: Skickas snarast

79 kr
Varav moms: 15,80 kr
St

Beskrivning

Ge ditt fordon en häftig makeover med en obruten linje av mjukt ljus: Perfekt till att "styla" interiören! Detta är inte LED utan istället elektroluminiscens (kallas även el wire) vilket ger ett diskret och supersnyggt ljussken. Finns i längder upp till 5 meter och hela 10 snygga färger!

OBS: Kräver en Driver för att fungera (12V, 24V eller batteridriven, se nedan)

Vad behövs för att den ska fungera?

För att kunna tända din Glowstrip behöver du en driver som finns i 12V (personbilar) med cigg-plugg och lösa kablar eller 24V (lastbilar) med cigg-plugg och lösa kablar. Med ciggplugg får Glowstrip ström från cigarettuttaget, utan ciggplugg får man ta ström från andra delar av fordonet(t.ex. direkt från tändningen, från fordonets batteri osv). Vi har även en batteridriven driver som drivs på två vanliga AA-batterier (med denna kan man även ställa in långsamt blinkande och snabbt blinkande mönster).

Vad är Glowstrip (elektroluminiscens)?

Glowstrip är en mycket böjbar, tunn list (mer exakt en fosforbelagd koppartråd) som ger ett effektfullt, obrutet ljus över hela listen. Ljuskällan kallas för "Elektroluminiscens" och den uppstår då materialet genomkorsas av den elektriska ström som Drivern ger. Det skiljer sig från normal ljusutstrålning till följd av värme eller från kemikalier. Denna teknik är vanlig som bakgrundsbelysning för LCD:er, intrumentpanel i bilen eller batteridrivna armbandsur och termometrar.

Ljuset från vår Glowstrip är diskret (syns tydligt i mörker men bländar och stör inte förare och passagerare) och är därför utmärkt som interiörbelysning till bilar, lastbilar och andra fordon.

Montering och placering

Listen är extremt tunn i "monteringsdelen" (den del av listen som man trycker in i springan) och detta gör den oerhört smidig att montera i springor mellan olika delar av interiören, så som säten, mugghållare, ljudanläggning osv. Vår Glowstrip är därtill väldigt böjbar i samtliga riktningar och kan därför enkelt klämmas in i runda svängar i t.ex. dörrar eller taket.

Ljusstyrka

Ljuset är svagare jämfört med en traditionell LED-strip, vilket gör att det knappt syns i fullt dagsljus. Det är när det blir lite mörkare som dess kraft träder igång med ett mjukt, stämningsgivande sken.

Korta ner?

Listen går att korta ner med kirurgisk precision (om man önskar det) - med andra ord är det inga begränsningar var någonstans man kan korta ner som det i vanliga fall finns med LED-lister. Anpassa din Glowstrip till precis dina mått och ändamål! OBS: 300 cm och 500 cm går att dela en gång och använda båda bitarna då det medföljer en extra kontakt till dessa Glowstrip-längder. 100 och 200 cm går att korta ner men den del man kapar bort går inte att använda igen (inga extra kontakter medföljer)!

(OBS! På korten till 300cm och 500cm står det att en extra "hatt" för att täta änden på Glowstrip medföljer, detta är felaktigt)

Rekommenderad maxlängd per driver

Med en 2-vägskoppling och 4-vägskoppling går det att få mer än 5 meter Glowstrip totalt på en Driver. Men, vi rekommenderar att man maximalt kopplar på 5 meter Glowstrip totalt per driver. Det är tekniskt möjligt att ha längre sträckor men ljusstyrkan blir då sämre ju längre strip man har. Önskar man mer än 5 meter är alltså vår rekommendation att utöka med fler Drivers. Förbrukning per Glowstrip är alltid densamma oavsett längd: 0,1A.

OBS #1: När Drivern får ström ger den ifrån sig ett svagt, högfrekvent ljud. Detta är helt normalt och inget som påverkar dess funktion och heller inget som går att göra något åt.

OBS #2: Vid tillverkningsprocessen används ett släppmedel för att Glowstrip inte ska fastna i formen, spår av detta medel kan i vissa fall finnas kvar på slutprodukten. För att säkerställa att det inte färgar av sig på exempelvis kläder, torka av listen med en tygbit eller microduk före montering.

Liknande produkter